Regeringen er enig i mange af DJ's ambitioner for nyt medieforlig

Et nyt medieforlig skal styrke journalistikken. Desuden skal de globale techvirksomheder tage mere ansvar og bidrage, mener kulturminister Joy Mogensen.

Pressemeddelelse
04.06.2021

Dansk Journalistforbund (DJ) har i dag offentliggjort sine konkrete forslag til en ny medieaftale under overskriften "Google og Facebook interesserer sig ikke for lokalpolitik i Randers!".

Mange af overskrifterne i udspillet overlapper med de ambitioner, regeringen har. For eksempel vil regeringen også styrke lokale og regionale medier og sikre bidrag fra streamingtjenesterne. Det er samtidig også regeringens ambition, at de globale techvirksomheder skal tage større ansvar.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Det er godt at se, at regeringen og DJ på lange stræk har samme ambitioner for et nyt medieforlig.

Jeg er også glad for at se, at DJ vil styrke den lokale og regionale journalistik og fremme innovation. En vigtig ambition for regeringen med det kommende medieforlig er at styrke journalistikken, der i øjeblikket er under pres. Den skal have bedre kår for at øge tillid til medier og den offentlige samtale og nå flere.

Overordnet set er jeg enig med DJ i, at de globale techvirksomheder skal yde et større bidrag. Eksempelvis udfordrer det sammenhængskraften i vores samfund, når store globale techvirksomheder betaler en meget lav eller ingen skat. Ligesom DJ mener jeg også, at techvirksomhederne skal pålægges et større ansvar for indholdet på deres platforme. "

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16