Regeringen vil fjerne coronapas fra 1. september

Covid-19 skal ikke længere være kategoriseret som samfundskritisk sygdom, og derfor lægges der op til, at det er slut med coronapas på Kulturministeriets område.

Pressemeddelelse
Nyhed
27.08.2021

Regeringen vil ikke forlænge kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom ved udløb af den nuværende kategorisering 10. september 2021.

Beslutningen om ikke at forlænge covid-19’s status som en samfundskritisk sygdom er truffet efter inddragelse af den faglige referencegruppe, Epidemikommissionen og sundhedsmyndighederne.

Det betyder, at følgende restriktioner, der i den politiske aftale af 10. juni 2021 ellers var aftalt forlænget til udgangen af september 2021, bortfalder på Kulturministeriets område:

  • Krav om coronapas for indendørs kultur- og idrætsarrangementer med flere end 500 stående tilskuere, publikummer mv. (bortfalder d. 1. september).
  • Krav om coronapas for udendørs kultur- og idrætsarrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere, publikummer mv. (bortfalder d. 1. september).
  • Krav om at opretholde testkapacitet på folkehøjskoler (bortfalder d. 10. september).

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

Jeg er simpelthen så glad for, at kultur- og idrætslivet i dag mere eller mindre kan sige farvel til corona. Der har i lang tid været stillet store krav til kulturen for at holde styr på pandemien. Det har været nødvendigt, men jeg er meget tilfreds med, at vi nu for alvor kan begynde et nyt kapitel med et forhåbentligt rigtig godt efterår for vores kulturliv.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16