Regeringen vil styrke børns kreative udfoldelse

Flere børn skal have mulighed for at møde musikken og udfolde sig kreativt. På finansloven afsætter regeringen nu i alt 100 mio. kr. til kulturområdet fordelt med 50 mio. kr. i henholdsvis 2021 og 2022. Regeringen vil bl.a. bruge midlerne på at styrke musik- og kulturskolernes aktiviteter, og samtidig skal Sangens hus have mulighed for at fremme sangen i alle dele af landet. Regeringen vil desuden forlænge en række kulturinstitutioners finanslovsbevillinger, der ellers stod til at udløbe.

Pressemeddelelse
31.08.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Alle børn skal have muligheden for at få et aktivt og skabende liv med musik og andre kunstarter. Vi har brug for at give flere børn – uanset social og kulturel baggrund –  nogle af de kreative udfoldelsesmuligheder, som musik- og kulturskolerne tilbyder. På den kommende finanslov ønsker regeringen derfor at afsætte midler så musik- og kulturskolerne kan øge antallet af børn og unge, der kan udfolde sig via musik, billedkunst, drama og andre kreative udtryksformer. 

Under nedlukningen i foråret så vi, hvor meget samhørighed og fællesskab det giver at synge sammen. Den tradition vil jeg meget gerne være med til at udbrede, og derfor vil regeringen nu gerne afsætte midler til, at udvide antallet sangkraftcentre under Sangens Hus, så børn i alle dele af landet får mulighed for at synge.

Initiativer på regeringens finanslov

Regeringen har på finansloven i perioden 2021-2022 afsat 50 mio. kr. årligt i 2021 og 2022 til kulturinitiativer. Regeringen lægger op til at ca. halvdelen af midlerne målrettes kultur- og musikinitiativer for børn, herunder nye initiativer på musik- og kulturskoler og Sangens Hus’ aktiviteter for børn. Regeringen ønsker endvidere at prioritere en videreførelse af udvalgte bevillinger til en række kulturinstitutioner, herunder Arbejdermuseet, Det Jødiske Museum, Regan Vest, Den Gamle By, Fregatten Jylland og Danmarks Underholdningsorkester. 

Af finanslovsforslaget fremgår det også, at regeringen ønsker at indføre gratis adgang til egne sager på Rigsarkivet samt terrorsikring af Christiansborg.  

Regeringens finanslovsforslag indeholder også en række prioriteringer på medieområdet.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

Opdateret den 31. august 2020 så også Danmarks Underholdningsorkester fremgår.