Regionale spillesteder beholder tilskud

De 18 regionale spillesteder, der er spredt rundt i Danmark, skal normalvis leve op til nogle aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud. I lyset af COVID-19 er det besluttet, at regionale spillesteder, der på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene, ikke skal tilbagebetale deres tilskud.

Pressemeddelelse
23.04.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Kulturlivet er hårdt ramt at nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til. Det regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og jeg håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør.

Initiativet er et blandt mange, vi har taget på kulturområdet for at hjælpe kulturinstitutionerne under Corona-krisen.”

Bestyrelsesleder for Statens Kunstfond Michael Bojesen siger:

”De regionale spillesteder står klar i kulissen til at samle os til koncerter og fællesskab om levende musik i hele Danmark, så snart det bliver muligt. De skal ikke frygte at miste deres tilskud fra Kunstfonden, selvom de på nuværende tidspunkt ikke kan give os de mangfoldige musikoplevelser, vi er vant til.”

Baggrund om tilskud til regionale spillesteder

18 rytmiske spillesteder har status som regionale spillesteder. 
Statens Kunstfond står for at udvælge og give tilskud til de regionale spillesteder.
De regionale spillesteder skal normalvis leve op til krav om antal koncerter og antallet af publikummer i løbet af et år for at kunne modtage tilskud fra Statens Kunstfond. Det fraviger Statens Kunstfond nu på grund af situationen i lyset af COVID-19.

Læs mere om de regionale spillesteder

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16