Rektor for Syddansk Musikkonservatorium genansat

Kulturminister Joy Mogensen har genansat Claus Skjold Larsen som rektor for Syddansk Musikkonservatorium.

26.10.2020

Stillingen som rektor for Syddansk Musikkonservatorium blev opslået i sensommeren 2020, og et enigt ansættelsesudvalg har nu indstillet Claus Skjold Larsen til at fortsætte på posten som rektor for Syddansk Musikkonservatorium.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Med Claus Skjold Larsen er Syddansk Musikkonservatorium i rigtig gode hænder. Vi kender Claus som en dygtig og kompetent leder, og hans motivation for fortsat at udvikle og styrke Syddansk Musikkonservatorium som uddannelses-, viden- og kulturinstitution er i top."

Claus Skjold Larsen, rektor for Syddansk Musikkonservatorium siger:

”Det er et stort privilegium at få lov til at fortsætte samarbejdet med studerende, medarbejdere og musikliv om at udvikle og tilpasse konservatorieuddannelserne på Syddansk Musikkonservatorium. Det er min overbevisning, at en stadigt mere kompleks verden simpelthen kalder på mere musikalitet, og jeg tror på, at de kunstneriske uddannelsesinstitutioner kan være med til at stimulere, motivere og servicere Danmark som musikalsk samfund.”

Claus Skjold Larsen er uddannet fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium som orkestermusiker med hovedfaget tenorbasun og efteruddannet inden for ledelse. Han blev ansat som rektor for Syddansk Musikkonservatorium i 2012 efter at have været orkesterchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og højskoleforstander. Claus Skjold Larsen har siden 2012 arbejdet på at tegne konservatoriets profil og på at styrke og forene en uddannelsesinstitution, der er geografisk opdelt i henholdsvis Odense og Esbjerg. Claus Skjold Larsen er desuden formand for bestyrelsen i Sangens Hus, og næstformand i bestyrelsen for Løgumkloster Kirkemusikskole.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16