Restriktioner udbredes til hele landet

På grund af det stadigt stigende smittetryk bliver alle landets kommuner nu omfattet af de restriktioner, som indtil videre har været gældende for 69 kommuner. Det betyder blandt andet at kulturinstitutioner, idræts- og foreningsliv, aftenskoler og daghøjskoler i hele landet skal holde lukket frem til og med 3. januar 2021.

Nyhed
15.12.2020

De restriktioner og tiltag, der indtil nu har været gældende for 69 kommuner, udbredes til alle landets 98 kommuner. Alle lokaler i hele landet, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, skal derfor holde lukket for offentligheden frem til og med den 3. januar 2021.

Restriktionerne træder i kraft i de resterende 29 kommuner onsdag den 16. december kl. 16.00, men med en kraftig opfordring til, at tiltagene efterleves allerede nu. De konkrete tiltag og restriktioner kan læses i denne nyhed fra den 7. december: ”Nye nedlukninger med betydning for kultur-, idræts- og foreningsområdet”.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Desværre stiger smitten stadig rundt om i Danmark. Det betyder, at det nu er nødvendigt at brede restriktioner ud til hele landet, således at kulturinstitutioner, idræts- og foreningsliv, aftenskoler og daghøjskoler i alle landets kommuner skal holde lukket frem til og med d. 3. januar 2021. Det er hårdt at lukke helt ned, men det er nødvendigt, så vi i fællesskab kan sætte en stopper for smittespredningen. Vi holder fortsat en økonomisk hånd under dem, der bliver ramt af nedlukning.”

EM i håndbold Kolding og Herning fortsætter uden tilskuere

Det igangværende EM i håndbold for kvinder kan fortsat afvikles. Fra onsdag den 16. december kl. 16.00, skal EM-kampene i Kolding afvikles som rene tv-arrangementer uden publikum, hvor håndboldarenaen holdes lukket for offentligheden. Samme restriktioner har været gældende for kampene i Herning siden den 11. december.

Læs mere om udbredelsen af restriktioner på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs vores Q&A om skærpede restriktioner for aktører og institutioner på Kulturministeriets område (opdateres løbende)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16