Stormøde om ny filmaftale

Arbejdet med at forberede en ny filmaftale skydes i gang med et stormøde, hvor væsentlige aktører i branchen er inviteret ind i Kulturministeriet.

Pressemeddelelse
14.09.2023

Filmbranchens aktører og interessenter mødes i dag med kulturministeren for at give input til en ny filmaftale gældende fra 2024 og frem.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
”Danmark har en stærk filmtradition, som vi er anerkendt for i store dele af verden. Der er meget at være stolte over – og meget at passe på. Den nuværende aftale løber frem til årsskiftet. Arbejdet med en ny filmaftale skal derfor sættes i gang. Jeg vil starte med at mødes med branchen for at lytte til dens prioriteter og udfordringer. Filmbranchen står i en brydningstid, og det er vigtigt for mig, at vi får en aftale, der både rammer branchens behov i dag og give den byggestenene til at stå stærkt i fremtiden. Jeg håber at få en masse gode input, som jeg kan tage med i det videre arbejde.”

Om stormødet
Stormødet afholdes i Kulturministeriet 14. september. Kulturministeren er vært for mødet. Foruden brancheorganisationer og institutioner på filmområdet er ordførerne på området inviteret.

Om filmaftalen
En ny filmaftale skal erstatte den gældende Filmaftale 2019-2023 af november 2018 mellem den daværende regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, der udløber ved årsskiftet.

Filmaftalen sætter rammerne for den statslige støtte. Staten har i gennemsnit støttet 24 danske spillefilm årligt i aftaleperioden 2019-2023.

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16