Udendørs kulturinstitutioner og udendørs idræts- og foreningsaktiviteter genåbner

Som led i genåbningen kan der nu på landsplan åbnes for udendørs kulturinstitutioner og dele af det udendørs forenings- og idrætsliv.

Pressemeddelelse
24.02.2021

Et flertal af Folketingets partier bestående af regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er nået til en fælles forståelse om, at der nu på landsplan kan åbnes for udendørs kulturinstitutioner og dele af det udendørs forenings- og idrætsliv med et loft på 25 personer.

Derudover er partierne enige om, at der skal ses på muligheden for, at efterskoler og højskoler med yderligere smitteforebyggende foranstaltninger kan åbnes i hele landet 15. marts 2021, hvis smitteudviklingen tillader det.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Genåbningen af udendørs kulturinstitutioner og dele af det udendørs forenings- og idrætsliv er vigtige skridt på vores vej tilbage mod en mere normal hverdag. Med et forsamlingsloft på 25 personer kan vi nu igen komme til spejder eller få pulsen op sammen med vores fodboldhold eller vores løbeklub. Vi kan igen mærke følelsen af fællesskab, når vi mødes om en aktivitet. Jeg er sikker på, at det kommer til at gøre en positiv og vigtig forskel for både vores fysiske og mentale tilstand."

Kompensationsmulighederne fortsætter

De nuværende kompensationsmuligheder følger restriktionsniveauet.

Læs Q/A om genåbningen af dele af kulturlivet fra 1. marts 2021 (opdateres løbende med svar)

Læs de opdaterede retningslinjer for kulturområdet her

Læs pressemeddelelse fra Justitsministeriet

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16