Restriktioner mod COVID-19 forlænges

For at dæmme op for spredning af nye virusvarianter bliver restriktionerne med nedlukning af blandt andet kultur-, idræts- og foreningsliv forlænget til og med 7. februar 2021.

Nyhed
13.01.2021

Det betyder blandt andet, at der fortsat er et forbud mod at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end fem personer til stede på samme sted samtidig. Samtidig anbefales det fortsat at holde mindst to meters afstand til andre personer.

Det betyder også, at lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, fortsat skal holdes lukkede for offentligheden. Herudover skal både lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, også fortsat holdes lukkede for offentligheden. Dette gælder også zoologiske anlæg, akvarier mv.

For folkehøjskoler gælder, at elever og kursister, herunder elever på både korte og lange kurser, er hjemsendt til og med 7. februar 2021. Folkehøjskolerne kan vælge at tilbyde fjernundervisning i den pågældende periode.

Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende lokaler, der er lukkede for offentligheden, før, under og efter udøvelse af deres idrætsgren. De er ligeledes fortsat undtaget fra forsamlingsforbuddet. Superligakampe og lignende professionelle idrætsbegivenheder kan dermed fortsat afvikles uden tilskuere. 

Den generelle lønkompensationsordning fra foråret er genindført i hele landet, og samtidig er de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger samt selvstændige mv. genindført. Herudover fortsætter de særlige ordninger på Kulturministeriets område målrettet kultur-, idræts- og foreningslivet.

Læs Kulturministeriets Q&A om restriktioner på Kulturministeriets område.

Hold dig opdateret om forlængelsen af skærpede tiltag på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16