Vinca Wiedemann stopper som rektor på filmskolen

Kulturministeriet og rektor på Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann, er blevet enige om, at samarbejdet stopper. Bo Damgaard tiltræder som midlertidig rektor.

Pressemeddelelse
22.11.2019

Kulturminister Rasmus Prehn siger:

”Situationen på filmskolen er uholdbar. Skolen har brug for opbakning fra elever, lærere og branchen. Den opbakning er der desværre ikke længere. Det er både rektor Vinca Wiedemann og Kulturministeriet enige om. Derfor stopper Vinca Wiedemann nu som rektor. Uanset at Vinca Wiedemann har ydet en stor indsats, så må personspørgsmål ikke komme i vejen for filmskolen og dansk films fremtid. Nu er der brug for, at lærere, elever og ledelse finder sammen om deres skole igen.

Jeg er meget glad for, at Bo Damgaard nu stiller sig selv til rådighed for filmskolen i en svær situation. Bo Damgaard har været god for dansk film alle de steder, han har været. Jeg håber, han får en god modtagelse på filmskolen.

Den danske filmskole er et særligt sted, som har været med til at give dansk film og danske filmkunstnere en enestående position i verden. Det er sket med en praksisorienteret og håndværksmæssig tilgang til filmproduktion. Den tilgang skal den nye ledelse også tænke ind i fremtidens skole. Den konstituerede rektor Bo Damgaard får nu til opgave at løse de akutte udfordringer i samarbejde med undervisere og elever. Det vigtigste for mig er, at dansk film får de bedst tænkelige udviklingsmuligheder.”

Konstitueret rektor på filmskolen Bo Damgaard siger:

”Filmskolen har været igennem en turbulent tid. Min første opgave bliver at tage ud og mødes med lærere og elever – og få talt med alle parter, så vi kan få sat gang i skolen igen. Jeg ved, hvor stor betydning Den Danske Filmskole har for dansk film. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at skolen også fremover kan blive et sted, der uddanner nogle af verdens dygtigste filmskabere.”

Kulturministeriet igangsætter nu en rekrutteringsproces med henblik på, at en ny rektor for Den Danske Filmskole kan blive udpeget hurtigst muligt. Den første opgave for den nye rektor bliver at lave en plan for den langsigtede udvikling af filmskolen. 

Vinca Wiedemann blev udpeget som rektor på Den Danske Filmskole i marts 2014. I går blev Vinca Wiedemann og Kulturministeriet enige om at stoppe samarbejdet.

Bo Damgaard har været direktør for FilmFyn samt tidligere bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut og programchef på TV2, blandt andet med ansvar for filminvesteringer.

Fakta om Den Danske Filmskole

Filmskolen er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse inden for film- og tv-produktion. Filmskolen blev grundlagt i 1966 og har historisk set været et centralt omdrejningspunkt for udviklingen af dansk film. Filmskolen tilbyder en eliteuddannelse for de største og mest dedikerede talenter fra vækstlaget i dansk film.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16