Vinderen af Kulturministerens Parasportspris er…

Paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen har vundet et hav af medaljer. Nu kan han også kalde sig vinder af ’Kulturministerens Parasportspris 2022’. Med prisen følger 100.000 kr.

Pressemeddelelse
07.01.2023

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Tobias Thorning Jørgensen er ikke kun en af verdens bedste paradressurryttere, han tilhører også den absolutte verdenselite, når det kommer til fightervilje. Jeg er fuld af beundring over den indædte stålsathed og vindermentalitet, han udviser. Ikke mindst i forbindelse med det flotte comeback efter et hårdt genoptræningsforløb.”

Om Tobias Thorning Jørgensen
Tobias Thorning Jørgensen har gennem flere år været en af verdens bedste paradressurryttere. Senest vandt han i 2022 to individuelle guldmedaljer og en sølvmedalje i holdkonkurrencen til VM i Herning. I 2021 vandt han desuden to guldmedaljer ved de Paralympiske Lege. Tobias har en sjælden muskelsygdom, og i 2018 var han ude for et styrt, hvor han brækkede lårben, korsben, bækkenet og hans venstre arm. I alt fik han syv brud, men han gik ind til genoptræningen med stort engagement, og efter 3 måneder var han tilbage i sadlen.  

Om Kulturministerens Parasportspris
Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk paraidræt, og som har bidraget til sportens udvikling. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Tidligere vindere inkluderer bl.a. Lars Larsen (2019), Farum-Holte Volleyball (2011) og Parataekwondo-kæmper Lisa Kjær Gjessing (2022). Vinderen af prisen modtager 100.000 kr.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16