Yderligere tiltag i hovedstadsområdet

18 kommuner i hovedstadsområdet bliver omfattet af nye tiltag, der skal knække tendensen med stigende smittetal. Det kommer også til at omfatte idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge, hvor det frem til 2. januar kun vil være muligt at samles 10 personer.

01.12.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Lige nu er vi i en situation, hvor smitten er høj og spredes i hovedstadsområdet –især blandt børn og unge. Der er brug for, at vi knækker kurven, og derfor sætter vi nu ind med tiltag, der skal dæmme op for smitten, før den eskalerer yderligere.

Det kommer til at påvirke idræts- og -foreningslivet og de mange børn og unge, der dyrker aktiviteter her. Jeg ved, at det er hårdt, men der er brug for, at vi samles færre mennesker. Derfor håber jeg, at disse midlertidige tiltag kan forhindre, at vi bliver nødt til at sætte ind med yderligere og mere restriktive tiltag.”

Påvirkede aktiviteter på Kulturministeriets område

For børn og unge op til 21 år vil det ikke længere være muligt at samles 50 personer til idræts- og foreningsaktiviteter i de 18 kommuner fra den 7. december 2020 til den 2. januar 2021. Der må som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig.

Offentlige og private arbejdsgivere i de nævnte kommuner opfordres kraftigt til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for at varetage deres arbejde uden fysisk fremmøde på arbejdspladsen, gør dette. Offentlige arbejdsgivere opfordres endvidere til at vurdere, om opgaver, der forudsætter fysisk fremmøde, kan udskydes til efter nytår og i givet fald gøre dette.

Muligheden for at være 500 personer til stede ved arrangementer mv. med siddende deltagere mv. præciseres, så det alene omfatter aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund, arrangementer mv. inden for idræt og kultur, herunder kampe, forestillinger og koncerter, erhvervsrelaterede aktiviteter, herunder konferencer og generalforsamlinger, samt for foredrag, kurser, undervisning, borgermøder og lignende. Dette tiltag gælder for hele landet.

De øvrige tiltag gælder for følgende 18 kommuner i hovedstadsområdet: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk og Helsingør.

Læs Q&A om de nye tiltag på Kulturministeriets område 

Læs udmelding om Hovedstadsområdet fra den 2. december på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs udmelding om Helsingør kommune fra den 3. december på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs mere om regeringens indsats for at bekæmpe COVID-19 på www.coronasmitte.dk.

Opdateret den 3. december: Helsingør kommune tilføjet til listen over kommuner.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16