31 nye kommuner med restriktioner

På grund af det høje smittetryk bliver flere kommuner omfattet af de restriktioner, som indtil videre har været gældende for 38 kommuner. Det betyder, at i alt 69 kommuners kultur, forenings- og idrætsliv har restriktioner frem til og med 3. januar.

Nyhed
10.12.2020

De 31 nye kommuner tæller alle kommuner i Region Sjælland og Region Midtjylland samt kommunerne Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart. Også i de kommuner skal alle lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter holde lukket frem til og med 3. januar 2021.

Restriktionerne i de nye kommuner træder i kraft 11. december kl. 16.00 og kan læses i Kulturministeriets nyhed: "Nye nedlukninger med betydning for kultur-, idræts- og foreningsområdet" fra den 7. december 2020.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Den eneste og hurtigste vej tilbage til en mere normal hverdag går gennem nye restriktioner. Det er hårdt for kulturen, foreningslivet og idrætten at lukke ned. Kulturen og idrætten samler os, men nu skal vi blive hjemme, så vi hurtigst muligt kan få knækket smittekurverne. Vi fortsætter med at holde økonomisk hånd under dem, der bliver ramt af nedlukning.”

EM i Herning fortsætter uden tilskuere

Det igangværende EM i håndbold for kvinder kan fortsat afvikles. Kampene i Herning skal dog fremadrettet afvikles som rene tv-arrangementer helt uden publikum, hvor håndboldarenaen holdes lukket for offentligheden.

Læs mere om de nye restriktioner på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs vores Q&A for aktører og institutioner på Kulturministeriets område om de lokale tiltag og restriktioner

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16