Koncerter med stående publikum begrænses

Regeringen har fået opbakning fra et flertal i Folketingets Epidemiudvalg til bl.a. at begrænse indendørs koncerter mv. med stående publikum. Samtidig arbejder regeringen på at genåbne hjælpepakker.

Pressemeddelelse
08.12.2021

Beslutningen fra Epidemiudvalget betyder på Kulturministeriets område, at det fra fredag kl. 16.00 ikke længere er muligt at holde indendørs koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende med over 50 stående tilskuere eller publikummer. Det vil være tilladt at kombinere stående og siddende publikummer, så der eksempelvis er 50 stående publikummer og et antal siddende publikummer. Forbuddet vil gælde henover jul og nytår frem til 7. januar 2022.

Samtidig opfordrer regeringen på baggrund af Epidemikommissionens indstilling til at aflyse større sociale arrangementer på arbejdspladser, herunder julefrokoster.

Endelig er det besluttet, at de nuværende krav om coronapas på kulturområdet forlænges, så kravet også gælder frem til 7. januar 2022.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Vi kan ikke ignorere, at corona igen spreder sig i vores samfund, selvom mange er vaccineret. Sundhedsmyndighederne er særligt bekymrede over den nye, smitsomme omikron-variant, der også vokser i Danmark. Derfor er det nødvendigt at dæmpe aktiviteterne på de områder, hvor sundhedsmyndighederne og Epidemikommissionen har vurderet, at smitten potentielt kan sprede sig mest og være sværest at opspore. På kulturområdet gælder det blandt andet større indendørs koncerter med stående publikum. Kulturen er en vigtig del af vores liv, og vi skal holde fast i det, vi sundhedsfagligt forsvarligt kan holde åbent.

Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har en forpligtelse til at holde hånden under de dele af kulturlivet, der nu igen bliver ramt af restriktioner. Derfor lægger regeringen op til, at vi genåbner kompensationsordninger, og at hjælpen kommer så hurtigt som overhovedet muligt."

Læs mere om kravene til coronapas. 

Fakta om hjælpepakker

Regeringen er i dialog med Folketingets partier om mulighederne for at indføre en række hjælpepakker på både Erhvervsministeriets og Kulturministeriets områder. Regeringens udgangspunkt er, at der med restriktioner skal følge hjælpepakker til de berørte kulturaktører, virksomheder mv.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16