Kultur- og idrætslivet indgår i overordnet plan for genåbning af Danmark

Regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet har indgået en samlet rammeaftale for genåbningen af Danmark. Som følge af den fortsætter en gradvis udfasning af restriktioner mod corona.

Nyhed
23.03.2021

I den overordnede plan for gradvis genåbning har partierne valgt at tage udgangspunkt i 14-dages-intervaller mellem genåbningsfaserne. Med aftalen kan kultur- og idrætslivet se, hvordan de indgår i den samlede plan, frem til samfundets ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år er vaccineret.

En vigtig forudsætning er brugen af det kommende coronapas, der skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ inden for 72 timer med enten PCR- eller antigentest.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Det er godt for kultur- og idrætslivet, at der med den samlede plan er skabt større klarhed. Det betyder, at eksempelvis museer, teatre, biografer og spillesteder bedre kan planlægge, hvordan foråret skal forløbe. Dermed kan vi også mærke, at en genåbning af samfundet er på vej. Vi og resten af regeringen arbejder videre med at få besvaret de spørgsmål, der stadig er, blandt andet om mulighederne for at holde festivaler og andre større arrangementer.”

Læs mere i rammeaftalen på Statsministeriets hjemmeside

Kulturministeriet vil i de kommende dage løbende opdatere Q&A’s om covid-19 på kulturområdet

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16