Lovforslag skal skærpe tech-giganters ansvar

Kulturministeren har netop sendt et lovforslag i høring, der blandt andet vil skærpe tech-giganters ansvar ved brug af fx musik og film.

Nyhed
21.12.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Det er vigtigt, at vi passer på det ophavsretlige økosystem og sørger for, at reglerne på området følger med den teknologiske udvikling. Med lovforslaget styrker vi rettighedshavernes position i forhold til store internettjenester – hvilket også vil gavne dansk indholdsproduktion generelt."  

Baggrund

Første del af gennemførelsen af to ophavsretsdirektiver i dansk ret er nu sendt i offentlig høring. 

Lovforslaget indeholder implementeringen af SatCabII-direktivet og to bestemmel-ser fra ophavsretsdirektivet (DSM-direktivet). Det betyder, at Folketinget i foråret 2021 skal behandle de for rettighedshaverne vigtige bestemmelser om tech-giganters skærpede ansvar ved brug af fx musik, tekst og film samt det mindre SatCabII-direktiv. 

Herudover indeholder lovforslaget et forslag om ligestilling mellem broadcastere og streamingtjenester, når det kommer til videreudnyttelse af deres indhold. Hensigten med ændringen er, at reglerne bliver teknologi- og organisationsneutrale. 

Den offentlige høring har frist den 22. januar 2021. De resterende dele af ophavsretsdirektivet vil være indeholdt i et efterfølgende lovforslag, der forventes fremsat for Folketinget i efteråret 2021. 

Læs mere om lovforslaget på høringsportalen

Læs mere om processen og den todelte implementering af ophavsretsdirektivet

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16