Minister igangsætter undersøgelse af kunstneriske uddannelser

Kulturminister Joy Mogensen vil igangsætte en undersøgelse af ledelse og strukturer på Kulturministeriets syv kunstneriske uddannelser.

Pressemeddelelse
26.01.2021

Et nyt udvalg skal analysere de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, som findes på de kunstneriske uddannelser i dag. Dertil skal de skabe modeller for fremtidig organisering og udvikling af de kunstneriske uddannelser. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”De kunstneriske uddannelser har kolossal betydning for hele kunstscenen herhjemme. Derfor skal vi sikre, at uddannelserne har de bedste rammer for deres kunstneriske og håndværksmæssige praksis, og at studerende og medarbejdere trives.

Bestyrelser kan være en oplagt mulighed for uddannelserne. Men der kan også være andre måder at skabe en langtidsholdbar struktur og organisering, og vi skal være sikre på, at vi løser udfordringerne på den rigtige måde.”

Baggrund om undersøgelsen

Et udvalg på 13 medlemmer vil blive nedsat i februar 2020. De skal have kendskab til de kunstneriske uddannelsers indhold, organisering og arbejdsmarked og skal undersøge ledelse og strukturer samt komme med anbefalinger til fremtidig organisering og udvikling på de kunstneriske uddannelser.

Medlemmerne af udvalget vil bestå af rektorer, studerende, ansatte, aftagermiljøer og eksperter i ledelse og uddannelse.

Undersøgelsen skal være afsluttet til oktober 2021.

Læs kommissoriet ’Reform og udvikling af de kunstneriske uddannelser’ her

Medlemmer på plads 

se listen over medlemmer i udvalget 

Baggrund om de kunstneriske uddannelser

Syv videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hører under Kulturministeriet, som udbyder videregående uddannelse inden for en bred vifte af kunstneriske fagområder: klassisk og rytmisk musik, film, scenekunst og billedkunst.

Uddannelsesinstitutionerne er: Den Danske Filmskole, Den Danske Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Billedkunstskoler.

(pressemeddelelsen er opdateret 19. marts 2021 med liste over medlemmer i udvalget) 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16