Pulje til 1000 nye fællesskaber mod ensomhed

Fredag den 6. november afsatte regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed. 10 mio. kr. fra aftalen går til en strakspulje til 1.000 nye fællesskaber. Puljen er nu åben for ansøgninger.

16.11.2020

KULTURMINISTER JOY MOGENSEN SIGER:

”Jeg håber inderligt, at de frivillige foreninger derude vil søge puljen med det samme, så vi sammen kan hjælpe de danskere, der føler sig ensomme på grund af coronaens restriktioner. Foreningslivet spiller en kæmpe rolle i forhold til at kunne få borgere med i fællesskabet.”

Puljen på 10 mio. kr. kan søges af foreninger på kultur- og socialområdet til aktiviteter for borgere over 21 år, som mærker konsekvenserne af corona-pandemien i form af ensomhed. Aktiviteterne skal give borgere adgang til sociale fællesskaber, som målgruppen ellers ikke har adgang til. Puljen kan søges af foreninger, der i forvejen er aktive i lokalsamfundet, fx idrætsforeninger, folkeoplysende foreninger (og aftenskoler), museumsforeninger, læseforeninger, sociale foreninger.

Puljen kan søges fra i dag den 16/11 2020, og alle midlerne skal være uddelt inden jul.

Læs mere om puljens ansøgningsfrister og -krav på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside her

Tilmeld dig Slots- og Kulturstyrelsens nyhedsbrevsliste om nyheder vedr. corona bl.a. om nye støttepuljer og muligheder her

FAKTA

Den politiske aftale om 50 mio. kr. til bekæmpelse af ensomhed fra den 6. november 2020 sikrede:

  • 10 mio. kr. til en strakspulje til 1.000 nye fælleskaber
  • 15 mio. kr. til Danmarks Almene Boliger til lokale indsatser mod ensomhed
  • 20 mio. kr.,til Covid-19-partnerskaberne for hhv. ældre, udsatte børn og unge, udsatte voksne og mennesker med handicap igennem Social- og Indenrigsministeriet
  • 5 mio. kr. til KFUMs Social Drive Out til indsats for udsatte borgere i landdistrikter.

Læs mere om aftalen i Kulturministeriets nyhed 'Foreningslivet er med i kampen mod ensomhed' her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16