Børn får nu bedre beskyttelse foran skærmen
Kulturminister Joy Mogensen fremsætter nu et lovforslag om bedre beskyttelse af mindreårige mod skadeligt indhold på danske streaming-tjenester og tv-kanaler. Regeringen vil give børn i Danmark en tryg barndom foran skærmen.
Pressemeddelelse
05.02.2020
Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Alt for mange børn og unge bliver eksponeret for krænkede indhold og upassende markedsføring foran skærmen. Det vil regeringen lave om på. Lovforslaget er et skridt i den rigtige retning. Det øger først og fremmest beskyttelsen af børn og unge mod skadeligt indhold på danske streaming-tjenester og tv-kanaler.
Børnebeskyttelse er et grænseoverskridende problem og mange streaming-tjenester og videodelingsplatforme kommer fra udlandet. Jeg er derfor glad for, at de andre EU-lande også vil skrue op for beskyttelsen af børn og unge.
I den kommende tid – og frem mod vi får en ny medieaftale – vil jeg meget gerne fortsætte med at sætte fokus på, hvordan vi giver vores børn og unge bedre og tryggere rammer på de digitale og sociale medier. Og så er det vigtigt for os, at vi kan få styrket dansk public service indhold. Vi har brug for nogle stærke alternativer til de kommercielle, internationale medietjenester.”
Lovforslaget indfører bl.a. krav til danske tv-kanaler og streaming-tjenester, der er etableret i Danmark – som f.eks. TV 2 Play, DR TV og Xee – om, at de skal aldersvurdere deres programindhold. Indholdet skal vurderes ud fra de alderstrin, som i dag anvendes ved aldersvurdering af biograffilm, samt vejledende retningslinjer fra Medierådet for Børn og Unge.
Lovforslaget gennemfører dele af det reviderede direktiv om audiovisuelle medietjenester (AVMS-direktivet) fra 2018. Da der er tale om et EU-direktiv, skal alle andre EU-lande også indføre regler om børnebeskyttelse i deres lovgivning.
Lovforslaget opretholder de gældende strengere danske reklameregler for tv og streaming-tjenester, herunder forbuddet mod visning af danske programmer, som indeholder produktplacering.
Her kan du læse lovforslaget
Yderligere oplysninger
Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16