Hjælpepakker forlænges og nye corona-restriktioner indføres

Regeringen udvider nu kravet om mundbind, så det også gælder indendørs for kulturen og idrætten. Forsamlingsforbuddet nedsættes fra 50 til 10 personer. Samtidig forlænger regeringen en række hjælpepakker og kompensationsordninger, som holder hånden under kultur- og idrætslivet.

Nyhed
23.10.2020

Pga. stigningen i antallet af dagligt nye bekræftede COVID-19-smittede i Danmark udvider regeringen nu de eksisterende corona-restriktioner.
Se det samlede overblik over tiltagene her

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol. Det kan ingen være interesseret i. Det er vigtigt for regeringen, at vi fortsat bruger så meget af vores kulturliv, som overhovedet muligt. At vi anerkender, at vi både er krop og sind, og at det er vigtige fællesskaber, der er livsvigtige for en nation.

Til trods for restriktionerne er det stadig muligt at gå i biografen, på museum og til koncert. Det er positivt. Samtidigt skærmer vi vores børn og vores unge – så vi holder fast i de idræts- og foreningsaktiviteter, som er fundamentet i mange børn og unges liv.

Regeringen holder hånden under vores kultur- og foreningsliv. Vi lægger op til at forlænge en række hjælpepakker og kompensationsordninger. Så længe der er restriktioner, skal vi også tilbyde kompensation til det kultur-, idræts- og foreningsliv, der er særligt hårdt ramt.”

Krav om mundbind

De nye corona-restriktioner omfatter krav om brug af mundbind indendørs på kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter, hvor offentligheden har adgang. Det gælder f.eks. indendørs på museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer, teatre mv. Krav om brug af mundbind vil gælde både kunder, besøgende og personale tilknyttet den pågældende kulturinstitution og idrætsfacilitet.

Krav om brug af mundbind gælder ikke, når man sidder ned. Kravet om brug af mundbind eller visir gælder heller ikke for optrædende og udøvere mv. under disses optræden og udøvelse mv. Kravet gælder dog umiddelbart før og efter. Kravet om mundbind for kultur- og idrætsinstitutioner vil være gældende fra d. 29. oktober 2020 og til 2. januar.

Det lille forsamlingsforbud nedsættes

Det lille forsamlingsforbud sænkes fra 50 til 10 personer fra 26. oktober og fire uger frem. Der indføres en undtagelse for idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år inklusiv eventuelt ansvarlige personer over 21 år, hvis dette vurderes nødvendigt for forsvarlig afholdelse af aktiviteten. Der må dog maksimalt være 50 personer til disse aktiviteter.

Der er ikke ændringer til det store forsamlingsforbud. Det vil derfor stadig være muligt at gennemføre idrætsarrangementer, koncerter, konferencer mv. på op til 500 deltagere, hvis deltagere eller publikum i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, bane, biograflærred eller lignende.

Hjælpepakker forlænges

Når restriktioner forlænges eller udvides, forlænges hjælpepakker og kompensationsordninger samtidig. Puljen til kulturaktiviteter og foreningspuljerne til lokale idræts- og spejderforeninger og de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 500 deltagere forlænges ligeledes.

Oplysninger om de nye restriktioner på Kulturministeriets område opdateres løbende:
Find dem her på https://kum.dk/aktuelt/covid-19

Læs spørgsmål/svar om de nye tiltag på Kultuministeriets område

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16