Idrætsbegivenheder

Internationale idrætsbegivenheder vækker begejstring og interesse for idræt i det danske samfund og kan virke som løftestang for fællesskab, sundhed, beskæftigelse, integration og for den nationale stolthed. Samtidig kan store begivenheder medføre flere turismeindtægter, styrke landets internationale synlighed og øge kendskabet til Danmark.

I 2007 offentliggjorde regeringen en handlingsplan for tiltrækning af store idrætsbegivenheder. Som direkte følge heraf blev Sport Event Denmark (SEDK) oprettet pr.1. januar 2008 som en selvejende institution.

Det er SEDK’s opgave at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer– og deltagerevents. 

SEDK har haft succes med at få Danmark placeret på idrættens verdenskort siden 2008. Derfor besluttede aftalepartierne bag den stemmepolitiske aftale om idræt i maj 2014, at sætte SEDK på fordelingsnøglen i udlodningsloven.

Sport Event Danmark

De seneste år har Sport Event Denmark været med til at tiltrække og afvikle begivenheder som VM i badminton, VM i halvmaraton, VM i bueskydning, EM i håndbold, VM i trampolin, EM i curling, VM i kvindehåndbold, golfturneringen Made In Denmark og meget mere.

Læs mere på Sport Event Danmarks hjemmeside

Læs om Sport Event Danmark under 'Organisation og rammeaftaler'

Opdateret 06. oktober 2020