Idrætsbegivenheder

Internationale idrætsbegivenheder vækker begejstring og interesse for idræt i det danske samfund og kan virke som løftestang for fællesskab, sundhed, beskæftigelse, integration og for den nationale stolthed. Samtidig kan store begivenheder medføre flere turismeindtægter, styrke landets internationale synlighed og øge kendskabet til Danmark.

SPORT EVENT DENMARK

I 2007 offentliggjorde regeringen en handlingsplan for tiltrækning af store idrætsbegivenheder. Som direkte følge heraf blev Sport Event Denmark (SEDK) oprettet pr.1. januar 2008 som en selvejende institution.

Det er SEDK’s opgave at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. 

SEDK har haft succes med at få Danmark placeret på idrættens verdenskort. Derfor besluttede aftalepartierne bag den stemmepolitiske aftale om idræt i maj 2014, at sætte SEDK på fordelingsnøglen i udlodningsloven.

Sport Event Denmark har bl.a. været med til at tiltrække og afvikle begivenheder som VM i badminton, VM i halvmaraton, VM i bueskydning, EM i herrehåndbold, VM i trampolin, EM i curling, VM i kvindehåndbold, golfturneringen Made In Denmark, EM i herrefodbold, Tour de France-start i Danmark og meget

Læs mere på Sport Event Denmarks hjemmeside

Læs om Sport Event Denmark under 'Organisation og rammeaftaler'

Opdateret 21. december 2022