Kulturkontrakten nr. 1 / 2007

I martsudgaven af Kulturkontakten sætter vi fokus på fænomenet talent. Både talenter og talentspejdere inden for musik, tøjdesign, elitesport og arkitektur svarer på, hvad talent er for en størrelse, og hvad der skal til, for at talentet blomstrer og foldes ud.

Udgiver:
Kulturministeriet

Publiceret:
2007

Type:
Magasin

Blandt artiklerne denne gang er:

Hvad ser talentspotterne efter?
De har mange års erfaring inden for hver deres felt. En musikproducer, en forlægger og en boksetræner giver deres bud på, hvad talent er, og fortæller om, hvad der skal til, for at talentet folder sig ud og får succes.
 
Ministerens mening
Talenter skal ikke bevares, men udvikles, skriver kulturminister Brian Mikkelsen i sin kommentar. Det gælder om at give talenterne kompetencer og etablere platforme, så de kan erobre hele verden, mener han.

Globale talenter i arkitekturens århundrede
Adm. dir. i Dansk Arkitektur Center Kent Martinussen har skrevet klumme og hævder her bl.a., at dansk arkitektur aldrig har haft det bedre end netop nu.

Modens midlertidige mekka
Under Copenhagen Fashion Week i februar debuterede det danske tøjmærke annhagen ved et stort anlagt modeshow i Odd Fellow Palæet. Designeren bag annhagen, Diana Opsund Bay, har udarbejdet en billeddagbog før under og efter showet.
 
Blod, sved og tårer
Dansk Brydeforbund har i de senere år haft stor succes med sin talentudvikling. Hvordan det lille idrætsforbund er gået fra små bedrifter til store medaljer, er i høj grad historien om en vellykket kulturændring i hele forbundets fødekæde.
 
Uden for tema kan du bl.a. læse om danskernes stigende interesse for superbowl og få tre professionelle kommunikatørers vurdering af Kulturkanonens effekt. Du kan få indtryk af, hvordan lokalkulturen har det efter kommunalreformen, og blive klogere på, hvordan begrebet ”kunstner” har ændret betydning op gennem historien.

Kulturkontrakten nr. 1 / 2007 (pdf)

Opdateret 08. april 2021